понеділок, 16 листопада 2015 р.

Школа III покоління

animated-school-image-0004

Вивчати іноземні мови корисно для мозку
 Британські дослідники з’ясували, що вивчення іноземної мови позитивно впливає на людський мозок навіть у похилому віці. 
Такі дані були опубліковані в журналі Annals of Neurology, повідомляє Galnet з посиланням на ВВС. Науковці з Единбурзького університету порівняли тести, які були проведені в 262 учасників експерименту, коли їм було по 11 років, з показниками тих самих людей в 70-річному віці. За результатами дослідження було з’ясовано, що навички читання, мова та інтелектуальні здібності поліпшувалася в тих осіб, які вивчали іноземні мови. Дослідники також зауважили той факт, що навіть вивчення іноземної мови в похилому віці чинить позитивний вплив на мозок 
Вчені Британії в ході досліджень з'ясували, що вивчення іноземних мов надає благотворний вплив на людський мозок, і це незалежно від того, коли починати вивчати мови - у похилому віці або в юності, пише Annals of Neurоlogy. 
Дослідники з Единбурзького університету порівняли тести, які провели у 262 учасників даного експерименту в 11 річному віці, з їх показниками у віці 70 років. 



Таким чином, 195 людей ще в молодості вивчили іноземну мову, до 18 років, а 67 осіб вивчали мову вже після 18 років. Всі учасники експерименту показали чудові інтелектуальні здібності. Вчені зробили висновок, що "вивчення іноземних мов істотно уповільнює старіння мозку і дозволяє довгі роки зберігати ясність мислення"


Немає коментарів:

Дописати коментар